×

Κυρίτσης Αλέξανδρος, MD, PhDc

Γενικός Χειρουργός

Τομείς Εξειδίκευσης

Συνοπτικό Βιογραφικό

Ο Κυρίτσης Αλέξανδρος είναι Γενικός Χειρουργός, απόφοιτος Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εξειδικεύτηκε στη Γενική Χειρουργική στο "Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής", στο 2ο Γενικό Νοσοκομείο ΙΚΑ "Η Παναγία" και στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης "Άγιος Παύλος". Μετεκπαιδεύτηκε στην ελάχιστα επεμβατική χειρουργική (Λαπαροσκοπική και Ρομποτική Χειρουργική) στο παγκοσμίου φήμης "Memorial Sloan Kettering Cancer
Διαβάστε περισσότερα

Ιατρείο Θεσσαλονίκης

Δευτέρα: 10:00 - 15:00 17:00 - 21:00
Τρίτη: 10:00 - 15:00 17:00 - 21:00
Τετάρτη: 10:00 - 15:00 17:00 - 21:00
Πέμπτη: 10:00 - 15:00 17:00 - 21:00
Παρασκευή: 10:00 - 15:00 17:00 - 21:00

Reviews

Αναλυτικό Βιογραφικό

Ο Αλέξανδρος Κυρίτσης γεννήθηκε το 1978 στη Θεσσαλονίκη.

Το 1996 αποφοίτησε από το 1ο Πειραματικό Λύκειο Θεσσαλονίκης.

Το 2005 έλαβε το πτυχίο της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ., στην οποία είχε εισαχθεί με πανελλαδικές εξετάσεις.

Το 2006 εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, έχοντας διατελέσει βοηθός της Παθολογικής και Γενικής Χειρουργικής Κλινικής του 492 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.
Από το 2007 ως το 2013 ειδικεύτηκε στη Χειρουργική στο "Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής", στο 2ο Γενικό Νοσοκομείο ΙΚΑ "Η Παναγία" και στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ¨Άγιος Παύλος¨, αποκτώντας την ειδικότητα του Γενικού Χειρουργού.

Το 2013 μετεκπαιδεύτηκε στον τομέα της ελάχιστης επεμβατικής χειρουργικής (Λαπαροσκοπική και Ρομποτική Χειρουργική) στο παγκοσμίου φήμης ¨Memorial Sloan Kettering Cancer Center¨ της Νέας Υόρκης των ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, εξειδικεύτηκε στην αντιμετώπιση παθήσεων του παχέος εντέρου και πρωκτού δίπλα στον πρωτοπόρο Γενικό Χειρουργό στον τομέα αυτό Garrett Nash.
Από το 2014 ως το 2017 εργάστηκε έχοντας έμμισθη θέση, ως Γενικός Χειρουργός με βαθμό Επιμελητή στα κορυφαία Νοσοκομεία του Ηνωμένου Βασιλείου "King’s College Hospital London", "Manchester Royal Infirmary" και "Chesterfield Royal Hospital". Κατά την τριετή του εργασία ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τη Λαπαροσκοπική Χειρουργική και την αντιμετώπιση παθήσεων του παχέος εντέρου και του πρωκτού.

Παράλληλα, κατά τα έτη 2016 και 2017 μετέβη στη Γαλλία, για να συμμετάσχει με επιτυχία στο εξειδικευμένο πρόγραμμα Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής και ελάχιστα επεμβατικής Χειρουργικής των παθήσεων παχέος εντέρου-πρωκτού του κορυφαίου ευρωπαϊκού κέντρου "Research Institute against Digestive Cancer" (IRCAD). Μάλιστα, μετά από επιτυχείς εξετάσεις απέκτησε δίπλωμα στη Λαπαροσκοπική Χειρουργική από το πανεπιστήμιο του Στρασβούργου.

Μετά την ολοκλήρωση της ιατρικής του ειδικότητας (2013) έχει πραγματοποιήσει εισηγήσεις σε διεθνή συνέδρια Γενικής Χειρουργικής στο Ηνωμένο Βασίλειο και στις ΗΠΑ.

Από το 2018 δραστηριοποιείται επαγγελματικά κυρίως στη Θεσσαλονίκη διακονώντας την ειδικότητα της Γενικής Χειρουργικής (με έμφαση στη Λαπαροσκοπική Χειρουργική και τις παθήσεις παχέος εντέρου-πρωκτού), συνεργαζόμενος με τις μεγάλες ιδιωτικές κλινικές της πόλης, ενώ παράλληλα εξακολουθεί περιοδικά να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Ειδικός Γενικός Χειρουργός στο Νοσοκομείο "Manchester Royal Infirmary" του Ηνωμένου Βασιλείου.

Παραμένει ενεργό μέλος του Ιατρικού Συλλόγου της Αγγλίας και μέλος της κοινότητας των Λαπαροσκόπων Χειρουργών των ΗΠΑ (SLS).

Το ιατρείο του βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, Εγνατίας 54.

Σπουδές και Επαγγελματική Εμπειρία

ΣΠΟΥΔΕΣ

 • Δίπλωμα στη Λαπαροσκοπική Χειρουργική, Πανεπιστήμιο Στρασβούργου, Γαλλία
 • Συμμετοχή στο πρόγραμμα Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής και ελάχιστα επεμβατικής Χειρουργικής των παθήσεων παχέος εντέρου-πρωκτού, "Research Institute against Digestive Cancer" (IRCAD), Γαλλία
 • Πτυχίο Ιατρικής, Ιατρική Σχολή, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

 • Ιδιωτικό ιατρείο, Θεσσαλονίκη
 • Ειδικός Γενικός Χειρουργός, Νοσοκομείο "Manchester Royal Infirmary", Ηνωμένο Βασίλειο
 • Επιμελητής, "King’s College Hospital London", "Manchester Royal Infirmary" και "Chesterfield Royal Hospital", Ηνωμένο Βασίλειο
 • Μετεκπαίδευση στον τομέα της ελάχιστης επεμβατικής χειρουργικής (Λαπαροσκοπική και Ρομποτική Χειρουργική), "Memorial Sloan Kettering Cancer Center", Νέα Υόρκη, ΗΠΑ
 • Ειδίκευση στη Χειρουργική, Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης "Άγιος Παύλος"
 • Ειδίκευση στη Χειρουργική, 2ο Γενικό Νοσοκομείο ΙΚΑ "Η Παναγία"
 • Ειδίκευση στη Χειρουργική, Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής
 • Βοηθός Παθολογικής και Χειρουργικής Κλινικής, 492 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης (στρατιωτική θητεία)

Γλώσσες

Αγγλικά

Μέλος Συλλόγων

 • Ιατρικός Σύλλογος Αγγλίας
 • Λαπαροσκόποι Χειρουργοί ΗΠΑ (SLS)

Κυρίτσης Αλέξανδρος, MD, PhDc

Γενικός Χειρουργός

Αξιολογήσεις

0 Αξιολογήσεις