×

Κόκκαλης Μάριος Κωνσταντίνος

Γενικός Χειρουργός

Ιατρείο Βόλου

Δευτέρα: 09:00 - 13:30 17:00 - 21:00
Τρίτη: 09:00 - 13:30 17:00 - 21:00
Τετάρτη: 09:00 - 13:30
Πέμπτη: 09:00 - 13:30 17:00 - 21:00
Παρασκευή: 09:00 - 13:30

Ιατρείο Λάρισας

Δευτέρα:
Τρίτη: 10:00 - 14:00
Τετάρτη: 10:00 - 14:00 17:00 - 20:00
Πέμπτη: 17:00 - 20:00
Παρασκευή: 17:00 - 20:00

Ιατρείο Θεσσαλονίκης

Τετάρτη: 17:00 - 21:00
Παρασκευή: 17:00 - 21:00

Reviews

Αναλυτικό Βιογραφικό

Ο Ιατρός Μάριος Κωνσταντίνος Ι. Κόκκαλης είναι Γενικός Χειρουργός, απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με απόκτηση του τίτλου Ειδικότητας στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας.

Κατά τη διάρκεια της 6-ετούς εκπαίδευσης της ειδικότητας στη Γερμανία, εξειδικεύεται στη Λαπαροσκοπική Χειρουργική και στη Χειρουργική του Παγκρέατος και του Παχέος Εντέρου σε αντίστοιχα Κέντρα Αναφοράς, ενώ μετεκπαιδεύεται πάνω στη Χειρουργική του Ήπατος-Χοληφόρων-Παγκρέατος στη διεθνούς φήμης Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης.

Με την απόκτηση της ειδικότητας εργάζεται ως Επικουρικός Επιμελητής στη Χειρουργική Κλινική και Κέντρο Μεταμοσχεύσεων του Πανεπιστημίου του Τύμπιγκεν, όπου αναλαμβάνει υπεύθυνος του Τομέα της Χειρουργικής των Κηλών του κοιλιακού τοιχώματος.

Στο πεδίο αυτό της χειρουργικής αποκτά υψηλού βαθμού εξειδίκευση, διενεργώντας πλήθος ανοιχτών, λαπαροσκοπικών και υβριδικών επεμβάσεων όλων των ειδών των κηλών, με ιδιαίτερη βαρύτητα στις πολύπλοκες, μεγάλες μετεγχειρητικές κοιλιοκήλες και τις παραστομιακές κήλες, κυρίως σε μεταμοσχευμένους και ογκολογικούς ασθενείς.  Εφαρμόζει για πρώτη φορά στη κλινική προηγμένες χειρουργικές τεχνικές, όπως είναι η τεχνική της ενδοσκοπικής πλήρως εξωπεριτοναϊκή αποκατάσταση κήλης (eTEP) και η λαπαροσκοπική αποκατάσταση παραστομιακής κήλης με διπλό ή τρισδιάστατο πλέγμα καθώς και η προεγχειρητική προετοιμασία  του κοιλιακού τοιχώματος με ΒΟΤΟΧ.

Παράλληλα συνεργάζεται στενά με την υπεύθυνη ομάδα της Χειρουργικής των Ενδοκρινών Αδένων, αποκτώντας μεγάλη εμπειρία στην χειρουργική των παθήσεων του θυρεοειδούς, των παραθυρεοειδών αδένων και των επινεφριδίων, ενώ γίνεται μέλος του Γερμανικού Ιδρύματος Μεταμοσχεύσεων (DSO) και συμμετέχει ενεργά στις εφημερίες και τα χειρουργεία μεταμοσχεύσεων της κλινικής.

Τέλος, στα πλαίσια των κλινικών και ακαδημαϊκών υποχρεώσεων της Πανεπιστημιακής Κλινικής, διδάσκει τους φοιτητές της Ιατρικής και Οδοντιατρικής Σχολής, εκπαιδεύει τους ειδικευόμενους της κλινικής, ενώ είναι υποψήφιος διδάκτωρ με θέμα τη χειρουργική θεραπεία του καρκίνου του ορθού.

Μετά από 10 χρόνια πορείας στη Γερμανία και έχοντας στο ενεργητικό του μεγάλο αριθμό χειρουργικών επεμβάσεων σε όλο το φάσμα της Γενικής Χειρουργικής, επιστρέφει στην γενέτειρά του τον Βόλο. Αρχικά εργάζεται για 14 μήνες στη Χειρουργική Κλινική στο «Αχιλλοπούλειο» Γ.Ν.Βόλου και από τον Οκτώβριο του 2019 ιδιωτεύει.

Το επιστημονικό του ενδιαφέρον είναι έντονο με δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά και με προφορικές ανακοινώσεις και poster σε συνέδρια της Ελλάδας και της Γερμανίας, ενώ είναι μέλος πολυάριθμων διεθνών και εθνικών επιστημονικών εταιριών.

Σπουδές και Επαγγελματική Εμπειρία

ΣΠΟΥΔΕΣ

 • Απόφοιτος Ιατρικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
 • Ειδικός Σπλαχνικής Χειρουργικής (Visceral Surgery) Ντίσελντορφ, Γερμανία.
 • Ειδικός Χειρουργικής, Λάρισα.
 • Μετεκπαίδευση στην χειρουργική Ήπατος – Χοληφόρων – Παγκρέατος στην Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης, Γερμανία. Διευθυντής: Prof. Dr. Dr. Marcus Buechler.
 • Μετεκπαίδευση στην Χειρουργική των Κηλών στην Πανεπιστημιακή Χειρουργική Κλινική του Μπάντεν-Μπάντεν, Γερμανία. Διευθυντής: Prof. Dr. Dieter Berger.
 • Υποψήφιος Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του «Έμπερχαρντ Καρλς» Πανεπιστημίου του Τύμπιγκεν, Γερμανία. Υπεύθυνος: Prof. Dr. Andreas Kirschniak.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

 • Επικουρικός Επιμελητής, Χειρουργική Κλινική και Κέντρο Μεταμοσχεύσεων, Πανεπιστήμιο του Τύμπιγκεν, Γερμανία.
 • Ειδικευόμενος Χειρουργικής στο Κέντρο Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής του Νοσοκομείου Neuwerk στο Μενχενγκλάντμπαχ, Γερμανία.
 • Ειδικευόμενος Χειρουργικής στο Κέντρο Χειρουργικής του Παγκρέατος και του Παχέος Εντέρου του Νοσοκομείου St. Josef του Πανεπιστήμιου του Μπόχουμ, Γερμανία.
 • Ειδικευόμενος Χειρουργικής στην Χειρουργική Κλινική του Γ.Ν. Βόλου.
 • Ελεύθερος Επαγγελματίας Ιατρός από Οκτώβριο 2019.

Γλώσσες

Αγγλικά
Γερμανικά

Κόκκαλης Μάριος Κωνσταντίνος

Γενικός Χειρουργός

Αξιολογήσεις

0 Αξιολογήσεις