×

Ευαγγέλου Νεόφυτος MD, MSc

Γενικός Χειρουργός

evaggelou-neofytos

Τομείς Εξειδίκευσης

Συνοπτικό Βιογραφικό

Ο Ευαγγέλου Νεόφυτος είναι γενικός χειρουργός, πτυχιούχος ιατρικής από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με μεταπτυχιακές σπουδές στη χειρουργική ήπατος - χοληφόρων -παγκρέατος. Εξειδικεύεται στη λαπαροσκοπική χειρουργική κηλών, χοληφόρων και παχέος εντέρου και στη χειρουργική ενδοκρινών αδένων. Συνεργάζεται με τις μεγαλύτερες ιδιωτικές κλινικές της Θεσσαλονίκης ("Άγιος Λουκάς", "Euromedica Κυανός Σταυρός", "Βιοκλινική",
Διαβάστε περισσότερα

Ιατρείο Θεσσαλονίκης

Δευτέρα: 17:00 - 21:00
Τετάρτη: 17:00 - 21:00
Παρασκευή: 17:00 - 21:00
Σάββατο: 10:30 - 13:00

Reviews

Αναλυτικό Βιογραφικό

Ο χειρουργός Νεόφυτος Ι. Ευαγγέλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι έγγαμος και πατέρας πέντε παιδιών. Υπήρξε αριστούχος μαθητής και αποφοίτησε από το Ενιαίο Λύκειο Πανοράματος Θεσσαλονίκης με γενικό βαθμό απολυτηρίου “Άριστα” και διαγωγή κοσμιοτάτη.

Σπούδασε ιατρική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, έπειτα από πανελλήνιες εισαγωγικές εξετάσεις, και πήρε το πτυχίο του με βαθμό “λίαν καλώς”. Μετά την εκπλήρωση της στρατιωτικής του θητείας και της ιατρικής υπηρεσίας υπαίθρου (στην ορεινή Χαλκιδική), ειδικεύτηκε στη γενική χειρουργική για 6 χρόνια στη Θεσσαλονίκη σε δύο από τις καλύτερες χειρουργικές κλινικές της Βορείου Ελλάδος.

Αρχικά στο χειρουργικό τμήμα του νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης "Ο Άγιος Δημήτριος" το οποίο έχει μεγάλη εξειδίκευση στη χειρουργική παθήσεων του παγκρέατος και των χοληφόρων καθώς επίσης και στη συνέχεια στη Β’ Χειρουργική κλινική του Π.Γ.Ν. "Παπαγεωργίου", επίσης στη Θεσσαλονίκη, που αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες κλινικές σε όγκο και βαρύτητα χειρουργικών περιστατικών σε ολόκληρη τη Βόρειο Ελλάδα, καλύπτοντας όλο το φάσμα των επεμβάσεων της γενικής χειρουργικής με ιδιαίτερη όμως βαρύτητα στις επεμβάσεις ανωτέρου και κατωτέρου πεπτικού καθώς και ενδοκρινών αδένων.

Παράλληλα με τη διενέργεια πλήθους χειρουργικών επεμβάσεων στο νοσοκομείο, συμμετέχει συνεχώς σε πανελλήνια και διεθνή μετεκπαιδευτικά σεμινάρια που αφορούν στην εξειδίκευση στη λαπαροσκοπική χειρουργική κηλών και παθήσεων πεπτικού. Επιπλέον ολοκλήρωσε με επιτυχία την μεταπτυχιακή διπλωματική του διατριβή στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και έλαβε το δίπλωμα ειδίκευσης στη “Χειρουργική Ήπατος – Χοληφόρων -Παγκρέατος” με βαθμό “ΛΙΑΝ ΚΑΛΩΣ”. Κατόπιν επιτυχών εξετάσεων στην αρμόδια επιτροπή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κατέχει τον τίτλο του "Ειδικού Χειρουργού".

Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα ημερίδων και συνεδρίων σε Ελλάδα και Εξωτερικό, με πλήθος δημοσιεύσεων και ανακοινώσεων σε έγκριτα ελληνικά ιατρικά περιοδικά. Είναι μέλος της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας, της Χειρουργικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος, της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Εταιρείας Χειρουργικής Πεπτικού.

Σπουδές και Επαγγελματική Εμπειρία

ΣΠΟΥΔΕΣ

 • Μεταπτυχιακές σπουδές στη "Χειρουργική Ήπατος - Χοληφόρων -Παγκρέατος", Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
 • Ειδικότητα γενικής χειρουργικής, Χειρουργικό τμήμα, Νοσοκομείο "Ο Άγιος Δημήτριος", Θεσσαλονίκη
 • Ειδικότητα γενικής χειρουργικής, Β’ Χειρουργική κλινική, Γ.Ν.Θ. "Παπαγεωργίου" που αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες κλινικές σε όγκο και βαρύτητα χειρουργικών περιστατικών σε ολόκληρη τη Βόρειο Ελλάδα
 • Πτυχίο Ιατρικής, Ιατρική Σχολή, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

 • Γενικός Χειρουργός, Ιδιωτικό χειρουργικό ιατρείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
 • Ιατρός -Συνεργάτης, Ιδιωτικές κλινικές της Θεσσαλονίκης ("Άγιος Λουκάς", "Euromedica Κυανός Σταυρός", "Βιοκλινική", "Ιατρικό Διαβαλκανικό", "Γενική Κλινική")
 • Εξωτερικός επιστημονικός συνεργάτης, Β' Χειρουργική Κλινική, Γ.Ν.Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης 2015-2019
 • Πανεπιστημιακός υπότροφος Α΄ Πανεπιστημιακής κλινικής Γ.Ν. Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης 2019-2020

Γλώσσες

Αγγλικά

Μέλος Συλλόγων

 • Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία
 • Χειρουργική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος
 • Ελληνική και Ευρωπαϊκή Εταιρεία Χειρουργικής Πεπτικού

Ευαγγέλου Νεόφυτος MD, MSc

Γενικός Χειρουργός

Αξιολογήσεις

0 Αξιολογήσεις

Κλείστε Ραντεβού

Επιλέξτε Ιατρείο