×

Ευαγγέλου Νεόφυτος MD, MSc

Γενικός Χειρουργός

Τομείς Εξειδίκευσης

Ιατρείο Θεσσαλονίκης

Δευτέρα: 17:00 - 21:00
Τετάρτη: 17:00 - 21:00
Παρασκευή: 17:00 - 21:00
Σάββατο: 10:30 - 13:00

Reviews

Αναλυτικό Βιογραφικό

Ο χειρουργός Νεόφυτος Ι. Ευαγγέλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι έγγαμος και πατέρας πέντε παιδιών. Υπήρξε αριστούχος μαθητής και αποφοίτησε από το Ενιαίο Λύκειο Πανοράματος Θεσσαλονίκης με γενικό βαθμό απολυτηρίου “Άριστα” και διαγωγή κοσμιοτάτη.

Σπούδασε ιατρική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, έπειτα από πανελλήνιες εισαγωγικές εξετάσεις, και πήρε το πτυχίο του με βαθμό “λίαν καλώς”. Μετά την εκπλήρωση της στρατιωτικής του θητείας και της ιατρικής υπηρεσίας υπαίθρου (στην ορεινή Χαλκιδική), ειδικεύτηκε στη γενική χειρουργική για 6 χρόνια στη Θεσσαλονίκη σε δύο από τις καλύτερες χειρουργικές κλινικές της Βορείου Ελλάδος.

Αρχικά στο χειρουργικό τμήμα του νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης "Ο Άγιος Δημήτριος" το οποίο έχει μεγάλη εξειδίκευση στη χειρουργική παθήσεων του παγκρέατος και των χοληφόρων καθώς επίσης και στη συνέχεια στη Β’ Χειρουργική κλινική του Π.Γ.Ν. "Παπαγεωργίου", επίσης στη Θεσσαλονίκη, που αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες κλινικές σε όγκο και βαρύτητα χειρουργικών περιστατικών σε ολόκληρη τη Βόρειο Ελλάδα, καλύπτοντας όλο το φάσμα των επεμβάσεων της γενικής χειρουργικής με ιδιαίτερη όμως βαρύτητα στις επεμβάσεις ανωτέρου και κατωτέρου πεπτικού καθώς και ενδοκρινών αδένων.

Παράλληλα με τη διενέργεια πλήθους χειρουργικών επεμβάσεων στο νοσοκομείο, συμμετέχει συνεχώς σε πανελλήνια και διεθνή μετεκπαιδευτικά σεμινάρια που αφορούν στην εξειδίκευση στη λαπαροσκοπική χειρουργική κηλών και παθήσεων πεπτικού. Επιπλέον ολοκλήρωσε με επιτυχία την μεταπτυχιακή διπλωματική του διατριβή στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και έλαβε το δίπλωμα ειδίκευσης στη “Χειρουργική Ήπατος – Χοληφόρων -Παγκρέατος” με βαθμό “ΛΙΑΝ ΚΑΛΩΣ”. Κατόπιν επιτυχών εξετάσεων στην αρμόδια επιτροπή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κατέχει τον τίτλο του "Ειδικού Χειρουργού".

Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα ημερίδων και συνεδρίων σε Ελλάδα και Εξωτερικό, με πλήθος δημοσιεύσεων και ανακοινώσεων σε έγκριτα ελληνικά ιατρικά περιοδικά. Είναι μέλος της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας, της Χειρουργικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος, της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Εταιρείας Χειρουργικής Πεπτικού.

Σπουδές και Επαγγελματική Εμπειρία

ΣΠΟΥΔΕΣ

 • Σπούδασε Ιατρική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
 • Ολοκλήρωσε Μεταπτυχιακές Σπουδές στη "Χειρουργική Ήπατος - Χοληφόρων -Παγκρέατος" στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
 • Έκανε Ειδικότητα Γενικής Χειρουργικής στο Χειρουργικό τμήμα του Νοσοκομείου ‘Ο Άγιος Δημήτριος’ στην Θεσσαλονίκη
 • Έκανε Ειδικότητα Γενικής Χειρουργικής στην Β’ Χειρουργική κλινική του Γ.Ν.Θ. ‘Παπαγεωργίου’ που αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες κλινικές σε όγκο και βαρύτητα χειρουργικών περιστατικών στην Β. Ελλάδα

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

 • Διατηρεί το Ιδιωτικό του Χειρουργικό Ιατρείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
 • Ιατρός -Συνεργάτης σε Ιδιωτικές κλινικές της Θεσσαλονίκης ‘Άγιος Λουκάς’, ‘Euromedica Κυανός Σταυρός’, ‘Βιοκλινική’, ‘Ιατρικό Διαβαλκανικό’, ‘Γενική Κλινική’)
 • Εξωτερικός επιστημονικός συνεργάτης της Β' Χειρουργικής Κλινικής στο Γ.Ν. Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης (2015-2019)
 • Πανεπιστημιακός υπότροφος της Α´ Πανεπιστημιακής Κλινικής του Γ.Ν. Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης (2019-2020)

Γλώσσες

Αγγλικά

Μέλος Συλλόγων

 • Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία
 • Χειρουργική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος
 • Ελληνική και Ευρωπαϊκή Εταιρεία Χειρουργικής Πεπτικού

Ευαγγέλου Νεόφυτος MD, MSc

Γενικός Χειρουργός

Αξιολογήσεις

0 Αξιολογήσεις

Κλείστε Ραντεβού

Επιλέξτε Ιατρείο