fbpx
×

Ανθιμίδης Γεώργιος, MSc, PhD

Γενικός Χειρούργος

Τομείς Εξειδίκευσης

Ιατρείο Θεσσαλονίκης

Δευτέρα: 12:00 - 17:30 20:00 - 21:00
Τρίτη: 09:00 - 17:30 20:00 - 21:00
Τετάρτη: 12:00 - 16:30 20:00 - 21:00
Πέμπτη: 09:00 - 17:30 20:00 - 21:00
Παρασκευή: 12:00 - 16:00

Reviews

Αναλυτικό Βιογραφικό

Ο Dr. Ανθιμίδης Γεώργιος MSc, PhD, Γενικός Χειρουργός, σπούδασε στο Τμήμα Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει μεταπτυχιακή εκπαίδευση στη Χειρουργική Ογκολογία, καθώς και μετεκπαίδευση στη Ρομποτική Χειρουργική. Επιπλέον, έχει λάβει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Εξειδίκευσης στην Ιατρική Ερευνητική Μεθοδολογία στην κατεύθυνση της Κλινικής Έρευνας με βαθμό «ΑΡΙΣΤΑ».
Ο ιατρός είναι ο νικητής του βραβείου για τη Διεθνή Ιατρική Πρωτοβουλία στις Η.Π.Α. Chicago, Illinois, ενώ έχει βραβευθεί και από την οργανωτική επιτροπή Βορειοελλαδικού Ιατρικού Συνεδρίου.
Kατέχει πολυετή εμπειρία στον χώρο της Γενικής Χειρουργικής και της Μαστολογίας, στην οποία έχει ΠΡΩΤΕΥΣΕΙ με ΑΡΙΣΤΕΙΑ.
Στο πλαίσιο του Νέου Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών της Ιατρικής έλαβε μεταπτυχιακή εκπαίδευση στο θεματικό αντικείμενο της ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ. Έχει εργαστεί επί εξαετίας στο θεματικό αντικείμενο του Καρκίνου του Μαστού, έλαβε Διδακτορικό Δίπλωμα με βαθμό «ΑΡΙΣΤΑ» και αναγορεύτηκε Διδάκτορας της Ιατρικής, με γνωστικό πεδίο σχετικό με τον ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ.
Στον Γεώργιο Ανθιμίδη έχει απονεμηθεί τιμητικός έπαινος για την εξαιρετική ερευνητική του δραστηριότητα από την Ιατρική σχολή του ΑΠΘ. Έχει λάβει Πιστοποίηση Ανώτατης Εκπαίδευσης στην Ογκοπλαστική Χειρουργική Μαστού από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Χειρουργικής Ογκολογίας (Advanced Course on Oncoplastic Breast Surgery – The European Society of Surgical Oncology – Barcelona (SP) 2017. Είναι επίσημα αναγνωρισμένο μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας, της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Μαστολογίας/Ειδικών στον Καρκίνο του Μαστού και της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Χειρουργικής Ογκολογίας, ενώ ταυτόχρονα παραμένει εν ενεργεία μέλος της Αμερικανικής Εταιρείας Χειρουργών Μαστού. Ο ιατρός έχει εκπληρώσει Εισαγωγή στον Καρκίνο του Μαστού από το Πανεπιστήμιο Yale, New Haven, Connecticut, U.S.A. με βαθμό ΑΡΙΣΤΑ (100%). Επιπλέον έχει ολοκληρώσει την ενότητα «ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΜΑΣΤΟΥ» από το Βασιλικό Κολέγιο Χειρουργών της Αγγλίας (The Royal College of Surgeons of England – Certificate code: 1jIx5C5Oj8).
Η διασφάλιση της ποιότητας στη χειρουργική του μαστού σύμφωνα με τις πλέον σύγχρονες διεθνείς προδιαγραφές (USA, Columbia) τεκμηριώνεται από την επίσημη συνεργασία του με το πρόγραμμα MASTERY OF BREAST SURGERY της Αμερικανικής Εταιρείας Χειρουργών Μαστού, στο οποίο συγκαταλέγονται μόνο 3% διεθνών χειρουργών. Ο χειρουργός έχει ολοκληρώσει το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης και Αξιολόγησης BESAP II της Αμερικανικής Εταιρείας Χειρουργών Μαστού.
Ο ιατρός έχει λάβει πιστοποίηση εκπαίδευσης στη ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ (Certificate of completed Hands-on Session da Vinci Si – 19th International Workshop in da Vinci Surgery/ Robotic Surgery) και όλες οι επεμβάσεις του πραγματοποιούνται με βάση τις γενικές αρχές που διέπουν τη σύγχρονη χειρουργική και συνοψίζονται στον όρο ΑΝΑΙΜΑΚΤΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ και Ελάχιστα Επεμβατική Χειρουργική – Ταχείας Ανάρρωσης.
Είναι συγγραφέας σε περισσότερες από 180 εργασίες στο διεθνή αλλά και ελληνικό περιοδικό ιατρικό τύπο, καθώς και σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια, ενώ συμμετείχε στο 93rd Annual Clinical Congress (American College of Surgeons, October 7-11, 2007, NewOrleans, LA).
Κατά τη διάρκεια όλων αυτών των ετών, ταυτόχρονα πραγματοποιεί ομιλίες σε συνέδρια και ημερίδες, λαμβάνει μέρος στη διοργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων πανελλήνιων συνεδρίων της ελληνικής εταιρείας χειρουργικής παχέος εντέρου – πρωκτού και της Χειρουργικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος.
O ιατρός έχει εκπροσωπήσει την Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας στο 20ο Παγκόσμιο Συνέδριο για την Υγεία του Μαστού καθώς και στη Γενική Συνέλευση της Διεθνούς Εταιρείας Μαστολογίας στο Στρασβούργο. Επίσης ανήκει στην Οργανωτική Επιτροπή του 21ου Παγκόσμιου Συνεδρίου για την Υγεία του Μαστού στην Αθήνα.
Σήμερα, ο Γεώργιος Ανθιμίδης ζει στη Θεσσαλονίκη, διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο και χειρουργεί με βάση τις αρχές του Department of Surgery, Washington University, School of Medicine, St. Louis, Missouri και του Michael E. DeBakey Department of Surgery, Baylor College of Medicine, Houston, Texas.

Γλώσσες

ΑΓΓΛΙΚΑ

Μέλος Συλλόγων

  • Mέλος της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας, της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Μαστολογίας/Ειδικών στον Καρκίνο του Μαστού
  • Μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Χειρουργικής Ογκολογίας
  • Μέλος της Αμερικανικής Εταιρείας Χειρουργών Μαστού

Ακαδημαϊκές Δημοσιεύσεις

Είναι συγγραφέας σε περισσότερες από 180 εργασίες στο διεθνή αλλά και ελληνικό περιοδικό ιατρικό τύπο, καθώς και σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια.

Συνέδρια / Σεμινάρια

Εκπόνηση πειραματικής μελέτης προκλητών μοντέλων πειραματοζώων ως διπλωματικής εργασίας στο πλαίσιο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών της Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ. με τίτλο: Η ΠΡΟΚΑΛΣΙΤΟΝΙΝΗ ΩΣ ΔΕΙΚΤΗΣ ΕΝΤΕΡΙΚΗΣ ΙΣΧΑΙΜΙΑΣ ΣΕ ΑΠΟΦΡΑΚΤΙΚΟ ΕΙΛΕΟ ΛΕΠΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΧΕΟΣ ΕΝΤΕΡΟΥ και βραβείο καλύτερης προφορικής παρουσίασης για τη μελέτη αυτή με τίτλο: Η ΠΡΟΚΑΛΣΙΤΟΝΙΝΗ ΤΟΥ ΟΡΟΥ ΩΣ ΔΕΙΚΤΗΣ ΕΝΤΕΡΙΚΗΣ ΙΣΧΑΙΜΙΑΣ ΣΕ ΑΠΟΦΡΑΚΤΙΚΟ ΕΙΛΕΟ ΛΕΠΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΧΕΟΣ ΕΝΤΕΡΟΥ (πειραματική μελέτη σε κονίκλους) στο 22ο ΒΟΡΕΙΟΕΛΛΑΔΙΚΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ.

Προσκεκλημένος ομιλητής σε ημερίδα για τη μητέρα και το παιδί με τίτλο θέματος: ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ – ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ (Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης, 16-4-2016).

Προσκεκλημένος ομιλητής στα Μετεκπαιδευτικά Μαθήματα της Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο, 16-12-2015 και 18-2-2015).

Προσκεκλημένος ομιλητής στο 2ο Μακεδονικό Πολυθεματικό Ογκολογικό Συνέδριο με τίτλο θέματος: Χειρουργική Προσέγγιση Κακοήθων Νεοπλασιών του Μαστού (Καστοριά, 2-3 Οκτωβρίου 2015).

Συμμετοχή στην εκπαιδευτική εκδήλωση της Επιτροπής Εκπαίδευσης Ιπποκρατείου ΠΓΝΘ με τίτλο: «Φαρμακευτική Αλλεργία» ως ομιλητής στο θέμα: Ο αλλεργικός ασθενής στο χειρουργείο. Τί πρέπει να προσέξουμε;

Συμμετοχή ως προσκεκλημένος ομιλητής στο ιατρικό συνέδριο με θέμα  τις “Λοιμώξεις και άλλα επίκαιρα θέματα» 7 και 8 Οκτωβρίου 2011 σε στρογγυλή τράπεζα με γνωστικό αντικείμενο: «Χειρουργικές λοιμώξεις και επιλογή κατάλληλου αντιβιοτικού» και ειδικό θεματικό πεδίο: «Ειδικές Χειρουργικές Λοιμώξεις».

Συμμετοχή ως προσκεκλημένος ομιλητής – εισηγητής στο ιατρικό συνέδριο με θέμα “Innovation in Oncology” 20-22 Σεπτεμβρίου 2019 που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη για τα νέα δεδομένα στον καρκίνο του μαστού.

Συμμετοχή ως προσκεκλημένος ομιλητής – εισηγητής στο Διεθνές Συνέδριο Γενικής Χειρουργικής / 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γενικής Χειρουργικής  25-27 Σεπτεμβρίου 2020, που πραγματοποιήθηκε στην Πτολεμαΐδα.

Αρθρογραφία

Καρκίνος μαστού

Ανθιμίδης Γεώργιος, MSc, PhD

Γενικός Χειρούργος

Αξιολογήσεις

0 Αξιολογήσεις