×

Σιαφάκας Αθανάσιος

Αγγειολόγος - Αγγειοχειρουργός

Τομείς Εξειδίκευσης

Συνοπτικό Βιογραφικό

Ο Σιαφάκας Αθανάσιος είναι Αγγειοχειρουργός Αγγειολόγος, πτυχιούχος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων. Υπήρξε Επιμελητής της Αγγειοχειρουργικής Κλινικής στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας και διαθέτει εξειδίκευση στην αγγειακή υπερηχογραφία και στην ενδοαγγειακή χειρουργική και πολυετή εμπειρία στη θεραπεία ασθενειών όπως ευρυαγγείες και κιρσοί κάτω άκρων
Διαβάστε περισσότερα

Ιατρείο Αθηνών

Δευτέρα: 18:00 - 22:00
Τρίτη: 18:00 - 22:00
Τετάρτη: 18:00 - 22:00
Παρασκευή: 18:00 - 22:00

Reviews

Προχώρησα σε επέμβαση που χρειαζόταν από τον κ. Σιαφάκα και ήταν ακριβώς όπως μου είχε πει: χωρίς πόνο, με άμεσο αποτέλεσμα. Την επόμενη ημέρα μπορούσα να βγω από το νοσοκομείο. Εκτιμώ πολύ την ειλικρίνεια (που είναι σπάνια στις μέρες μας) και του έχω απόλυτη εμπιστοσύνη!!!

5

Αναλυτικός / επεξηγηματικός5

Συνεπής / Σχολαστικός5

Εμπειρία / γνώση5

Φιλικός / προσιτός5

Πολύ έμπειρος ιατρός. Με καθησύχασε από την αρχή και με την καθοδήγησή του κατάφερα να απαλλαγώ από το πρόβλημά μου. Τον συστήνω ανεπιφύλακτα!

5

Αναλυτικός / επεξηγηματικός5

Συνεπής / Σχολαστικός5

Εμπειρία / γνώση5

Φιλικός / προσιτός5

Πολύ επεξηγηματικός & με βαθιά γνώση της αγγειολογίας. Εξαιρετικός & αξιόπιστος άνθρωπος. Σας ευχαριστώ πολύ!

5

Αναλυτικός / επεξηγηματικός5

Συνεπής / Σχολαστικός5

Εμπειρία / γνώση5

Φιλικός / προσιτός5

Αναλυτικό Βιογραφικό

Ο Αθανάσιος Σιαφάκας, MD, είναι στρατιωτικός ιατρός και θεωρείται κορυφαίος στην αντιμετώπιση φλεβικών παθήσεων αγγειοχειρουργός στην Ελλάδα, με ειδική εκπαίδευση στην Αγγειακή Υπερηχογραφία και τις ελάχιστα επεμβατικές μεθόδους. Είναι επικεφαλής του Επιστημονικού Κέντρου Φλεβικών Παθήσεων VeinCenter όπου παρέχει ολοκληρωμένη διάγνωση κι αποτελεσματική θεραπεία με τις πιo σύγχρονες μεθόδους για όλο το φάσμα των φλεβικών παθήσεων στα πόδια – σκληροθεραπεία για τις ευρυαγγείες, laser κι άλλες ελάχιστα επεμβατικές μεθόδους για τους κιρσούς. Ακόμα, είναι ο opinion leader, ο επίσημος εκπαιδευτής σκληροθεραπείας ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων (όπως αγγειοχειρουργοί, πλαστικοί, δερματολόγοι) στην εφαρμογή σκληροθεραπειών στην Ελλάδα και την Κύπρο, για λογαριασμό του #1 παγκοσμίως φαρμάκου.
Μέχρι πρόσφατα, ο Αθανάσιος Σιαφάκας, MD ήταν Επιμελητής της Αγγειοχειρουργικής Κλινικής του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας.

Επιστημονικό υπόβαθρο:
Έχει αποφοιτήσει από τη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) και έχει λάβει το πτυχίο Ιατρικής από την Ιατρική Σχολή (Ιατρικό τμήμα της Σχολής Επιστημών Υγείας) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).
Έχει διατελέσει Ιατρός Πολεμικών Μοιρών, Προϊστάμενος της Υγειονομικής Υπηρεσίας στην 129 Π.Υ., ιατρός στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.
Έχει διατελέσει για πολλά έτη Επιμελητής της Αγγειοχειρουργικής Κλινικής του 251 ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ της ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ

Διαθέτει επίσης:
Δίπλωμα ATLS (Advanced Trauma Life Support)
Δίπλωμα Αεροπορικής Ιατρικής από το Κ.Α.Ι.
Δίπλωμα Αεροδιαστημικής Ιατρικής από το Ινστιτούτο Αεροδιαστημικής Ιατρικής Brooks AFB (Τέξας, Η.Π.Α.) Άδεια εκτέλεσης υπερήχων των οργάνων της ειδικότητας της Αγγειοχειρουργικής. Πιστοποιητικό επάρκειας γνώσεων και κατάρτισης σε θέματα ακτινοπροστασίας από την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας.

Ειδική εμπειρία:
Εξειδικεύτηκε στην Αγγειακή Υπερηχογραφία και την Ενδοαγγειακή Χειρουργική, με έμφαση στην αντιμετώπιση των φλεβικών παθήσεων, στο St. Antonius Hospital, στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας.
Είναι Opinion Leader (ο επίσημος εκπαιδευτής ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων) σκληροθεραπείας για την Ελλάδα και την Κύπρο της εταιρείας KREUSSLER, η οποία παρασκευάζει το πρώτο σε προτίμηση φάρμακο σκληροθεραπείας παγκοσμίως (Aethoxysklerol – Πολιδοκανόλη).

Σπουδές και Επαγγελματική Εμπειρία

ΣΠΟΥΔΕΣ

 • Πτυχίο Ιατρικής από την Ιατρική Σχολή (Ιατρικό τμήμα της Σχολής Επιστημών Υγείας), Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Εξειδίκευση στη Αεροδιαστημική Ιατρική Institute of Aerospace Medicine , Brooks AirForce Base , USA.
 • Εξειδίκευση στην Αγγειακή Υπερηχογραφία και την Ενδοαγγειακή Χειρουργική

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

 • Επιμελητής της Αγγειοχειρουργικής Κλινικής του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας.
 • Ιατρός Πολεμικών Μοιρών
 • Προϊστάμενος της Υγειονομικής Υπηρεσίας στην 129 Π.Υ.
 • Ιατρός στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

Γλώσσες

Αγγλικά

Μέλος Συλλόγων

 • Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία
 • Ελληνική Εταιρεία Αγγειακής και Ενδαγγειακής Χειρουργικής
 • Ελληνική Αγγειολογική Εταιρεία
 • Ελληνική Φλεβολογική Εταιρεία
 • Ευρωπαϊκή Εταιρεία Αγγειακής και Ενδαγγειακής Χειρουργικής
 • Aerospace Medical Association (AsMA)

Σιαφάκας Αθανάσιος

Αγγειολόγος - Αγγειοχειρουργός

Αξιολογήσεις

3 Αξιολογήσεις