Γυναικολογικές θεραπείες με Laser

Η συνεχώς αυξανόμενη συχνότητα γυναικολογικών παθήσεων όπως η ακράτεια ούρων από προσπάθεια, η κολπική ατροφία, και η κολπική χαλάρωση έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στην αυξημένη επιθυμία των γυναικών για νέες, λιγότερο επεμβατικές θεραπείες. Όμως ακόμα και σήμερα η συζήτηση αυτών των προβλημάτων, όχι μόνο με το γυναικολόγο, αλλά και με τους φίλους και συγγενείς παραμένει ταμπού. Συναισθήματα όπως άγχος, αμηχανία, ντροπή, σε συνδυασμό με την έλλειψη ενημέρωσης για τους σύγχρονους τρόπους θεραπείας εμποδίζουν τις γυναίκες να βρουν λύση στα προβλήματα που επηρεάζουν την ποιότητα της ζωής τους.

Γυναικολογικά προβλήματα και επιβαρυντικοί παράγοντες

Με βάση μελέτες των τελευταίων ετών ο αριθμός των ασθενών που αντιμετωπίζουν γυναικολογικά προβλήματα συνεχώς αυξάνεται. Οι διαταραχές του πυελικού εδάφους, όπως η ακράτεια ούρων, οι επανειλημμένες ουρολοιμώξεις, τα συμπτώματα σεξουαλικής δυσλειτουργίας εμφανίζονται στο 25% των γυναικών στις Η.Π.Α. Περίπου 1 στις 3 γυναίκες άνω των 45 ετών και 1 στις 2 γυναίκες άνω των 65 υποφέρουν από ακράτεια ούρων από προσπάθεια. Η κολπική ατροφία, μία πολύ κοινή πάθηση, επηρεάζει πάνω από τις μισές μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες ηλικίας 51 με 60 ετών. Σχεδόν όλες οι γυναίκες που έχουν γεννήσει μία ή περισσότερες φορές κολπικά εμφανίζουν κάποιο βαθμό κολπικής χαλάρωσης. Αυτές οι διαταραχές επιβαρύνονται από τις ορμονικές αλλαγές που επέρχονται με την αύξηση της ηλικίας, ιδιαίτερα στην εμμηνόπαυση, και με την παχυσαρκία που έχει εμφανιστεί στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια.

Η σύγχρονη γυναικολογική αντιμετώπιση με Laser

Το Laser στη γυναικολογία για την αντιμετώπιση της ακράτειας ούρων από προσπάθεια, την κολπική ατροφία αλλά και για αισθητικούς λόγους προσφέρουν μία σύγχρονη και αποτελεσματική θεραπευτική προσέγγιση. Συμπτώματα του ουρογεννητικού συνδρόμου της εμμηνόπαυσης και της κολπικής χαλάρωσης διορθώνονται σε πολύ μεγάλο βαθμό, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των γυναικών. Το Laser δρα αυξάνοντας με ελεγχόμενο και ασφαλή τρόπο τη θερμοκρασία του κολπικού βλεννογόνου ενεργοποιώντας την αγγειογένεση και τη δημιουργία νέου κολλαγόνου. Η διαδικασία αυτή ενισχύει και βελτιώνει τον κολπικό ιστό, διορθώνοντας μερικές φορές περισσότερα από ένα σύμπτωμα. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, τρεις συνεδρίες με απόσταση 4 εβδομάδων μεταξύ τους είναι αρκετές για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η χρονική διάρκεια κάθε θεραπείας είναι 15-20 λεπτά. Στα πλεονεκτήματα των θεραπειών με Laser θα πρέπει να προσθέσουμε πως δεν χρειάζεται λήψη αντιβιοτικών ή αναλγητικών φαρμάκων μετά τις συνεδρίες και η γυναίκα επιστρέφει άμεσα στις καθημερινές της ασχολίες.